Kaşar Peyniri ve Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir?

Kaşar Peyniri ve Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir?

Kaşar Peyniri ve Çeşitlerinin Faydaları Nelerdir? 

 

Kaşar peyniri, koyun, inek veya keçi sütünden yapılan sert yapıya sahip bir peynir çeşididir. Kaşar peyniri kahvaltılarda tüketildiği gibi sandviç, makarna veya pide yapımında da kullanılmaktadır. Kaşar peyniri çeşitleri ve kaşar peyniriyle yapılan atıştırmalıklar lezzetli ve oldukça faydalıdır. Trakyadan Getir olarak hazırladığımız bu yazımızda kaşar peyniri ve çeşitlerinin faydaları nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.   

Trakyadan Getir, organik sertifikası ile doğal ve organik koşullarda ürünlerini üretmektedir. Lezzetli ve faydalı kaşar peyniri çeşitlerini ve birçok farklı tatları bulabileceğiniz Trakyadan Getir ile siparişlerinizi kolayca sipariş verebilirsiniz. 

Kaşar Peyniri ve Çeşitleri İçin Tıklayınız!

 

 

Kaşarın Faydaları 

Kaşar peyniri ve çeşitleri, sofralarını süsleyecek lezzetli atıştırmalıklar hazırlamanızı sağlar. Kaşar peyniri farklı kullanım alanları ve harika lezzeti ile her damak tadına hitap etmektedir.  Peki, bu lezzetli peynir türü olan kaşarın faydaları nelerdir? Kaşar peyniri kahvaltılarınızda kullandığınız peynir çeşitleri içerisinde en lezzetli çeşitlerden bir tanesidir. İştah açıcı özelliğiyle bilinen kaşar peyniri aynı zamanda makarnalarda, çorbalarda, böreklerde, ana yemeklerde ve tatlılarda kullanılmaktadır. Kullanım açısından oldukça pratik bir lezzet olan kaşar peyniri sağlığa da oldukça faydalıdır.  

Kaşar peyniri, yüksek kalsiyum içerdiği için kemik erimesi riskini azaltır, kemik gelişimi ve diş sağlığı için düzenli olarak tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. 

Düzenli olarak kaşar peyniri tüketirseniz mikrobik enfeksiyonlardan korunmanıza yardımcı olur ve bağışıklık sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar.  

Bağışıklık sisteminizi güçlendiren kaşar peyniri çeşitleri sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.  Kaşar peynirinin çeşitleri içerisinde eski kaşar ve küflü kaşar çeşitlerini inceleyeceğiz. 

 

 

Eski Kaşarın Faydaları 

 

Eski kaşar, ülkemizde önemli bir yere sahip kaşar peyniri çeşididir. Eski kaşar peynirini diğer peynirlerden ayıran en önemli özelliği birçok işlemden geçerek mayalandırılması ve dinlendirilmesidir. Yıllandıkça lezzeti artan eski kaşar peyniri içerisinde yüksek besin değerleri ve katkı maddesi içermeyen doğal yapısıyla tüketiciler tarafından oldukça sevilmektedir. Bu kadar lezzetli eski kaşarın faydaları nelerdir? 

Birkaç dilim eski kaşar peyniri, yarım kilo etten alabileceğiniz protein ve kalsiyum ihtiyacınızı önemli derecede karşılamaktadır.  

Taze kaşara oranla fermantasyon işleminin daha yoğun olması ve daha az miktarda yağ içermesi kalp ve damar sağlığı açısından oldukça faydalıdır.  

Kanseri önlemede etkili rol oynayan eski kaşar peyniri enfeksiyon önleyici özelliğe sahiptir.  

Trakyadan Getir ile keçi ve koyun sütünden ürettiğimiz eski kaşar peynirini, özel seri karışık eski kaşar peynirini ve inek eski kaşar peyniri çeşitlerini bulabilirsiniz. 

 

Küflü Kaşarın Faydaları 

 

Küflü kaşar peyniri kendine has tadı ile dokusu ile oldukça lezzetli ve farklı bir peynir çeşididir. Fransa’ da ünlü bir lezzet olan bu peynir çeşidi ülkemizde de Kars, Erzurum- Konya ve çeşitli yörelerde oldukça yaygın olarak üretilmektedir. Ülkemizin her yöresinde üretimi yapılan farklı aroma ve tatlara sahip küflü kaşarın faydaları nelerdir?  

Tüm süt ürünlerinde olduğu gibi kalsiyum açısından zengin olan küflü kaşar peyniri, kemik ve eklemler için oldukça faydalıdır. 

Küflü kaşar peynirini düzenli olarak tükettiğinizde ağız ve dişlerinizde oluşan yaraların iyileştirmesine yardımcı olmaktadır. 

Son olarak küflü kaşar peyniri, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücut direncini arttıran besin değerlerine sahiptir. Bu sayede vücudun mikroplara karşı daha dirençli olmasını sağlamaktadır. 

Küflü kaşar peyniri, hijyenik koşullarda üretildiği sürece lezzetli ve oldukça sağlıklıdır. 

Trakyadan Getir, birbirinden lezzetli ve faydalı kaşar çeşitlerini ve birçok organik süt ürünlerini hijyenik koşullarda organik olarak üretmektedir. Web sitemiz üzerinden ürünlerimizi detaylı bir şekilde inceleyebilir ve kolayca siparişinizi oluşturabilirsiniz. 

 


 
Etiketler: kaşar peyniri, kaşar peyniri çeşitleri, kaşar peyniri faydaları
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR