Trakya Tarhanası Nasıl Pişirilir?

Trakya Tarhanası Nasıl Pişirilir?

Trakya Tarhanası Nasıl Pişirilir?

 

Tarhana, Trakya mutfağının vazgeçilmezleri arasına girmiş lezzetli ve sağlıklı bir yiyecektir. Trakya tarhanası, yağlık kırmızı biber veya domates biberinin yaz ile sonbahar arasında toplanmasıyla yapılır. Kış ayları için oldukça önemli olan Trakya tarhanası, Trakya mutfağında oldukça tüketilir. Peki, bu lezzetli Trakya tarhanası nasıl pişirilir ve nasıl yapılır? Trakyadan Getir olarak hazırladığımız bu yazımızda Trakya tarhanasının faydalarına, nasıl pişirildiğine dair detaylı bilgilere yer vereceğiz.

 

 

Trakya Tarhanası Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Trakya tarhanası, içeriği zengin besin değerleri ile kış aylarının vazgeçilmezidir. Peki, Trakya tarhanası nedir, nasıl yapılır? Trakya tarhanası, Trakya yöresinde, olgunlaşan yağlık kırmızı biber veya domates biberinden yapılır. Anadolu’da farklı şekillerde yapılan diğer tarhanalardan kıvamıyla, rengiyle ve rahinası ile ayrılır. İsim olarak Trakya tarhanası veya toz tarhana olarak bilinir. Evde yapmak için 5 kg kırmızı biber veya domates biberi, 2 kg kokulu domates, 10 kg un, bir kâse yoğurt, 2 kg soğan, 1 kase ekşi yaş maya, bir tutam tuz ve baharatlar kullanarak Trakya tarhanası yapabilirsiniz. İhtiyacınıza göre bu oranları değiştirebilirsiniz.

Trakya tarhanası içerisinde farklı baharat çeşitleri, özellikle acılı tatlar kullanılır. Güneşte kurutulan acı saksı biberleri öğütülerek tarhanaya eklenir. Son zamanlarda marketlerde gördüğümüz tarhana harcı içerisinde tüm baharatların harmanlandığını görebiliriz. Hazırlanan Trakya tarhanası nemden uzak kalması için bez torbalar kullanılır, direk güneşten uzak tutulur ve serin bir yerde muhafaza edilir.

 

 

Trakya Tarhanası Nasıl Pişirilir?

 

Trakya tarhanasının zahmetli olması onun lezzetini arttırmaktadır. Kış ayları için lezzetli bir seçenek olacak Trakya Tarhanası nasıl pişirilir?

Tarhana, Trakya yöresinde genellikle kahvaltılarda hazırlanır. Enerji ve şifa kaynağı olan tarhana tereyağında kavrulmuş bayat ekmek parçaları ve kırıklı peynir ile servis edilir. 

1 çay bardağı Trakya tarhanasını tencerede 1-2 dakika tereyağı ile kavurun. Tarhananın üzerine soğuk su ekleyerek kaynayana kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kapatın. Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp bir tavada kavurun.

Kavrulan ekmekleri tarhanaya ilave edip sunumunuzu hazırlayabilirsiniz. İsterseniz üzerine kırıklı peynir veya yöresel ekşimik serperek tüketebilirsiniz.

 

Trakya Tarhanası Satın Almak İçin Tıklayın!

 

Trakya Tarhanası Fiyatı Nedir? 

 

Trakya tarhanasını evde kendiniz de yapabilirsiniz. Yapımı oldukça zahmetli ve kıvamını tutturması zor olan Trakya tarhanasını güvendiğiniz bir yerden satın alabilirsiniz. Yazın bitiminde ve sonbaharın başlangıcında olgunlaşan kokulu sebzelerle hazırlanan Trakya tarhanasını Trakyadan Getir’den sipariş verebilirsiniz. 

Trakyadan Getir mevsiminde topladığı sebzelerle ve baharatlarla en doğal Trakya tarhanasını üretmektedir. Peki, Trakya tarhanası fiyatı nedir? Ev yapımı 500 gram Trakya tarhanası 25,50 TL’den başlayan fiyatlarla sizleri beklemektedir. Taze kırmızı biber, süzme yoğurt, tam buğday unu, Trakya kuru soğan, ekşi maya ve deniz tuzuyla ürettiğimiz organik Trakya tarhanasını Trakyadan Getir ile hemen sipariş verebilirsiniz. Trakya’nın yöresel lezzetlerini bulmak için sitemizi ziyaret edebilir ve güvenli bir şekilde sipariş verebilirsiniz.


 
Etiketler: trakya tarhanası, trakya tarhanası nasıl pişirilir
Haziran 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR