Badem Ezmesi ve Faydaları

Badem Ezmesi ve Faydaları

Badem Ezmesinin Faydaları

Trakya, kendine özgün kültürüyle öne çıkan ve kozmopolit bir nüfus yapısına sahip olarak tüm kültürlerden izler taşıyan, muhteşemliğiyle efsanelere dahi konu olan yarımadadır. Özellikle Edirne, tarih sahnesinde üstlendiği rollerle her daim ön planda olan bir şehirdir. Bu nedenle pek çok farklı insan için yuva olarak benimsenmiştir.

Bir araya gelen kültürlerin yuvası olarak öne çıkan Trakya’da insanlar kadar mutfak da oldukça renklidir. Öne çıkan ve her zaman akılda kalan tatlardan birisi olan badem ezmesi de yine Trakya mutfağının bir ürünüdür.

Badem ezmesi son derece lezzetli bir tatlıdır. Her ne kadar güzellik gibi lezzet de göreceli bir kavram olsa da konu badem ezmesi olduğunda herkes fikir birliğine varmaktadır. Sahip olduğu muhteşem tadın yanı sıra son derece faydalı da olan badem ezmesi, Trakyalıların sürekli, yolu Trakya’dan geçenlerin ise sık sık tükettiği tatlılardandır.

Badem Ezmesi ve Faydaları

  • Badem ezmesi sahip olduğu faydalardan ve düşük kalori değerlerinden dolayı diyet listelerinde de kendine sık sık yer bulan besinlerden birisidir. Doğal ve katkısız olarak üretilen badem ezmesi içerisinde yağ, lif ve protein bulunmaktadır.
  • Diyet listelerinde badem ezmesi bulunmasının temel nedeni, yüksek oranda lif ve protein içermesidir. Lif, uzun süre tok tutan bir içeriğe sahiptir. Yine protein de hem tok tutan hem de güç veren besin değerlerinde birisidir. Tüm sebeplerden ötürü badem ezmesi diyet listelerinde vazgeçilmez tatlardan birisidir.
  • Yapılan deneylerde, günde yalnızca 10 gram badem tüketilerek kalp hastalarının trigliserit oranlarında kayda değer düşüşlere sebep olduğu kanıtlanmıştır.
  • Badem ezmesi E vitamini açısından son derece önemli bir madendir. Yağda çözülebilen ve antioksidan görevi gören E vitamini, kalp hastalığı, Alzheimer ve kanser gibi hastalıklara karşı büyük oranda koruma sağlamaktadır.
  • Badem ezmesi sahip olduğu antioksidan değerleri nedenleriyle yaşlanma ve kırışıklığa karşı koruma sağlayıp adeta vücut için zamanı durdurmaktadır. Bunun yanı sıra yine antioksidan değerlerinden dolayı kansere yol açabilecek oksidatif stres seviyesini de minimumda tutmaktadır.

Badem Ezmesi Fiyatları

Badem ezmesi iki farklı şekilde tüketicilere sunulmaktadır. Krem ve kurabiye olarak iki farklı türü olan badem ezmesinin fiyatları da bu bağlamda farklılık göstermektedir.

Sizde https://www.trakyadangetir.com web sitesi üzerinden hemen alışverişe başlayabilir Sürülebilir Badem Ezmesi Bursa Gurme ve Badem Ezmesi Kurabiye satın alabilirsiniz.  



 
Etiketler: badem ezmesi, Trakya, badem, ezme, Edirne, Tekirdağ
Ocak 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR