Eski Kaşar Peynirinin Faydaları

Eski Kaşar Peynirinin Faydaları

Eski Kaşar Peyniri 

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez beyazı peynirin pek çok çeşiti ile keyifli ve uzun soluklu kahvaltılar yapabiliriz. Bazen ise ayak üstü atıştırmalıkların vazgeçilmezi eski kaşar peyniri ile yapılmış bir tost bizi güne hazırlayacaktır.

Eski kaşar peyniri çiğ veya pişmiş sütten üretilebilen pıhtının işlenmesine kadar olan tüm aşamalar beyaz peynir ile benzerlik gösteren bir peynir türüdür. Peki eski kaşar peyniri nasıl yapılır?

Maya sütün 80 dakika da pıhtılaşmasını oluşturacak şekilde ayarlanır. Süzmeden sonra ise büyük parçalar halinde kesilerek fermantasyon işlemi başlar. Bu işlem ise peynirin kolay işlenebilmesi ve pürüzsüz olmasına olanak sağlar.

Fermantasyon işlemi yaprak açma ve sicim çekme işlemleri ile tamamlandığı anlaşıldıktan sonra küçük parçalar halinde kesilerek delikli haznelerde 65 ve 73 derecede yumuşak bir hal alana kadar yoğurulur ve kalıplanır.

Tuzlama işleminden geçirilir ve salamura yapılır. Bu tuzlama işlemi 4 günde tamamlanır ama kuru tuzlama adı verilen işlem 20 güne kadar tamamlanma süresine devam edecektir.

Tuzlama ve bekletilme işlemlerinin tamamlanması ardından 40 -50 derece sıcaklıktaki su ile yıkanır ve fırçalama ile temizlenip satışa sunulur.

Eski Kaşar Peynirinin Faydaları

 

Tüm peynir çeşitlerinde olduğu gibi eski kaşar peynirinin de faydaları saymakla bitmez. Diğer peynirlerde olduğu gibi kanseri önlemekte yüksek bir rol oynar ve enfeksiyon önleyici özelliği de vardır. Mide rahatsızlıklarına karşı etkilidir. A vitamini, potasyum, kalsiyum eksikliği olan kişiler için hem doyurucu hem vitamin deposu olan bir yiyecektir.

 

Eski Kaşar Peyniri Nasıl Saklanır

 

Peynirlerin bozulmaması ve daha kaliteli şekilde tüketilmesi için saklanma koşullarına da oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Eski kaşarın iyi bir şekilde saklanması için ambalaj kâğıdı veya streç film ile iyice sarılması ve kapalı bir kutuda saklanması gerekmektedir. Bu şekilde korunaklı saklanan eski kaşarın tüketim ömrü de uzun olacaktır.

Eski Kaşar Fiyat 

 

Eski Kaşar fiyatları çeşitlilik göstermektedir. Ancak Trakyadan Getir’den alınan eski kaşar peynirleri en az %45 süt yağından yapılmakta ve 100% doğal olan eski kaşar peynirleri en uygun fiyatlandırma ile bizlere sunmaktadır.



 
Etiketler: eski kaşar, eski kaşar peyniri, kaşar peyniri, peynir çeşitleri
Şubat 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR