Ezine Peyniri Tüketmenin Faydaları

Ezine Peyniri Tüketmenin Faydaları

Ezine Peyniri Tüketmenin Faydaları

Eskide yaşamış büyüklerimiz sabah kahvaltısı altın, öğle yemeği gümüş, akşam yemeği bakırdır derlerdi. Günümüzde de sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam etmemiz için bu üç öğünü gün içerisinde mutlaka tüketmemiz gerektiğini tüm uzmanlar söylemeye devam etmekte. Zinde bir vücuda sahip olabilmek ve bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek  için ise üç öğünde neler yediğimize dikkat etmememiz sağlığımıza olumlu yönde etki edecektir. Altın olarak değerlendirilen sabah kahvaltısı da tüm öğünler arasında en fazla önem vermemiz gerekenler arasında ilk sırada. 

Hepimizin hatırladığı gibi çocukken dişlerimizi güçlendirdiği söylenilen peynirin kahvaltı sofralarımızda yeri çok ayrıdır. Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi peynirin içindeki kalsiyum sayesinde faydaları da saymaklar bitmez. Hafızayı güçlendirmesi, kemik erimesini engellemesi, sinir sistemimiz içim olan faydaları gibi pek çok daha farklı faydası vardır.

Ezine Peynirinin Faydaları

Kahvaltı masalarımızı zengin çeşitliliği ile süsleyen peynirin pek çok türü bulunmaktadır. Hangisini seçeceğimiz kişisel damak zevkimize bağlıdır. Yöresel peynir çeşitlilikleri arasında aklımıza ilk gelen peynirlerden olan Ezine peynirinin ise protein deposu olduğunu biliyoruz ve Ezine peyniri bu nedenden dolayı tam bir enerji kaynağıdır. Aynı zamanda diğer peynir çeşitleri gibi kalsiyum açısından zengindir. Kemik gelişimine de ayrıca çok büyük miktarda katkıda bulunur. Bunun yanı sıra Ezine peynirinin beyin ve akıl sağlığına olumlu etkide bulunduğu, kanseri önlemede iyi bir gıda olduğu gibi birçok faydası daha bilinmektedir.

Ezine peynirinde bulunan vitaminler ve mineraller bütün vücut sağlığımıza katkıda bulunur diyebiliriz.  Ezine peynirinin kalori değeri 30gr (bir kibrit kutusu) 280 kalori olarak geçer ve bu kalori yağlı beyaz peynirden 10 kalori azdır.

Ezine Peyniri Marka ve Fiyatlandırmaları

Fiyatları değişkenlik gösteren ezine peynir çeşitlerini uygun fiyata satın almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Trakyadangetir.com dan satıl alınan Ezine peynirinin bir diğer özelliği ise klasik ve geleneksel yöntemler ile üretilmiş olması ve en az 3 ay soğuk hava deposunda olgunlaşma süresinden geçtikten sonra satışa sunulmasıdır.



 




 
Etiketler: ezine peynir, Trakya peynir, peynir çeşitleri, peynir
Ocak 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR