Karadut Suyu Faydaları Nelerdir?

Karadut Suyu Faydaları Nelerdir?

Karadut Suyu Faydaları

Anadolu topraklarının en eski tatlarından biri olan karadut suyu lezzeti ve faydalarıyla her zaman öne çıkmıştır. Trakya’dan dünyaya açılan bu lezzet, her mevsimde tüketilebilmesiyle ülkemiz mutfağının ne kadar zengin ve renkli olduğunun da en büyük göstergelerinden birisidir.

Sahip olduğu zengin antioksidanların etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendiren karadut suyu bunun yanı sıra vitamin ve mineral bakımından son derece zengin bir yapıya sahiptir. Vitamin ve mineral eksikliği bulunan birçok kişinin tercihi olan karadut suyu son derece etkili olmaktadır.

Karadut suyu içerdiği demir, bakır, selenyum, çinko ve magnezyum ile oldukça zengin bir besindir. Pek çok alternatif tıp yönteminde de kullanılan karadut suyu bu nedenle oldukça değerlidir.

 

Pek çok hastalığa karşı vücut direncini artıran ve bir manada sağlık sigortası olarak da adlandırılabilecek karadut suyu eskilerin deyişiyle her derde devadır. Gelin karadut suyu faydaları nelerdir birlikte bir göz atalım.

Karadut Suyu Faydaları Nelerdir?

 

  • Karadut suyu sahip olduğu tüm besin değerleriyle pek çok hastalığa karşı vücudu güçlendirir ve koruma altına alır. Bu nedenle şifalı olarak da anılan karadut suyu; kansere, şeker hastalığına ve kolestrole karşı alternatif tıp metotlarında son derece etkili olarak kullanılmaktadır.
  • Karadut suyunun en faydalı olduğu rahatsızlıkların başında diyabet rahatsızlığı vardır. Sahip olduğu değerlerle kandaki şeker seviyesini dengelemektedir. Bunun yanı sıra kalp damar sağlığı için de karadut suyu tüketilmesi son derece önemlidir.
  • Kalp krizi riskini azaltmak için kalp damar sağlığına önem vermek gereklidir. Karadut suyu tüketerek kalp damar sağlığını koruyabilir ve kalp krizi riskini en aza indirebilirsiniz. En tehlikeli hastalıkların başında gelen kanser, pek çok farklı şekilde hayatları tehdit edebilmektedir. Tümör oluşumunu engelleyerek kanser riskini en aza indirmek karadut suyu tüketerek mümkündür. 
  • Zengin C vitamini değerleriyle bağışıklık sistemini güçlendiren karadut suyu, aynı zamanda kansızlığa karşı da büyük bir etki gösterdiği bilinmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı karadut suyu tüketimi son derece önemlidir.

 

 

Karadut Suyunun Kullanım Alanları

 

Genellikle mayıs ve haziran aylarında dut ağaçlarında büyümeye başlayan ve olgunlaştıkça daha da rengini alan karadut meyvesi, birçok yöntemle keyifle tüketilmektedir. Karadutu tane olarak tüketmeyi tercih etmeyen kişiler için de karadut suyu çok lezzetli bir alternatif olmaktadır. Karadutun tane olarak sahip olduğu tüm vitaminlere ve faydalara, suyunu içerek de ulaşmak mümkündür. 

Karadut suyu, sahip olduğu K ve C vitaminleri ile birlikte sadece bir içecek değil, günlük hayatta birçok hastalığa çare olan şifa deposu bir ilaçtır. Özellikle kötü kolesterol ve kalp rahatsızlıkları için antibiyotik niteliği taşıyan bu içecek, tüm bu hastalıkların yaşanma riskini de minimuma indirmektedir. Kahvaltıda içilen bir bardak karadut suyu ile, güne enerji dolu ve güçlü bir bağışıklık sistemi ile başlamak mümkündür. 

Tüm kullanım alanlarıyla sofraların vazgeçilmezi olan karadut suyu, ağızda çalkalanarak, içilerek ve cilde uygulanarak kullanılabilir. Özellikle diş sağlığı için de sıkça önerilen bu mucizevi içecek saç ve cilde uygulanırsa, cilt gözeneklerini tazeler ve cilde parlak bir görünüm verir. Ayrıca saç bakımı için de oldukça faydalı bir içecektir.
 

 

Karadut Suyunun Zararları

 

Karadut suyu, son yıllarda popülerliği ile birçok bölgede ismini duyurmuş ve zengin vitamin içeriğiyle de sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Vücut için oldukça faydalı olan bu mucizevi içeceği, düzenli ve aşırıya kaçmadan tüketerek birçok hastalığa karşı önlem alınabilir. 

Karadut suyunun genel olarak çok fazla zararlı etkisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte alerjen özellikte bünyesi olan kişilerin karadut suyunu belirli bir ölçüde tüketmeleri gerekmektedir. Hamile ve emziren kadınların, tüketim öncesi doktorlarına danışmaları da önerilmektedir. 

Karadut suyunun fazla tüketiminde bağırsaklarda gaz ve sindirim bozuklukları ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra kan şekerini de hızlı yükseltmesi özelliğinden dolayı, diyabet hastaları tarafından ölçülü tüketilmesi önerilmektedir.

 

Özellikle doğal yollardan katkısız bir şekilde elde edilen karadut suyunun herhangi bir yan etkisi ve zararı bulunmamaktadır. Günlük tüketimde aşırıya kaçılması sonucu karın bölgesinde yağlanmaya sebep olabilir. Ayrıca fazla tüketim ile birlikte ishal gibi bağırsak problemlerini de ortaya çıkarabilir.


 

 

Karadut Suyu Nerede Satılır?

 

Bugün internetin de avantajıyla dünyanın hemen hemen her yerinden istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz. Ancak söz konusu gıda ve sağlık olduğunda en kalitelisini, en temizini ve en sağlıklısını tüketmek gereklidir.

Karadut suyu, karadutun doğal olarak yetiştiği Trakya’dan alınmalıdır. Gerek havasının temizliği gerek yetiştirilme şekliyle sağlıklı karadut suyu için adres Trakya’dır. Sizde Trakya’dan doğal ve organik karadut suyu almak için https://www.trakyadangetir.com web sitesini ziyaret edebilir ve Kara Dut Suyu satın alabilirsiniz.



 
Etiketler: karadut suyu, karadut, karadut suyu faydaları
Ocak 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR