Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI

 

Keçiboynuzu içerisinde birçok vitamin ve minerali bir arada bulundurması bakımından oldukça önemli bir besindir. Akdeniz iklimine has bir bitki olan keçiboynuzunu farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Un, pekmez ve şurup şeklinde tüketilebilen keçiboynuzunun en yaygın tüketim alanı keçiboynuzu pekmezidir ve faydaları saymakla bitmez. Doğanın bize sunduğu bu değerli besinin cilt üzerinde de birçok olumlu etkisi vardır. Besin değerleri bakımından oldukça zengin olan keçiboynuzu pekmezinin kan yapıcı özelliği de vardır. Böylesine faydalı bir besinin 7’den 70’e herkesin tüketmesi uzmanlar tarafından da tavsiye edilir. 

 

 

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır?

 

Vitamin ve mineral açısından zengin, içerdiği yüksek besin değerleriyle sağlığa faydası saymakla bitmeyecek keçiboynuzu pekmezini dışarıdan hazır olarak almanın dışında evde siz de hazırlayabilirsiniz. Yetiştirilmesinden pekmez haline getirilmesine kadar geçen yolculuğun oldukça meşakkatli geçtiğini söyleyebiliriz. Fakat yine de faydaları bu zorluğa değecek nitelikte. Evde keçiboynuzu pekmezi hazırlamak birkaç aşamadan oluşur. İlk aşama keçiboynuzu bitkisini sert bir cisimle ezmektir. Ezilen bu bitkiye üzeri geçene kadar su ilave edilir. Birkaç gün bu suda bekletilen keçiboynuzları daha sonra süzülerek posasından arındırılır ve kısık ateşte ortalama 8 saat karıştırılarak kaynatılır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Bu işlemin sonunda uygun bir kaba alarak keçiboynuzu pekmezinizi hazırlamış olursunuz.  İşte şimdi afiyetle tüketebilirsiniz. Evde uğraşmak istemeyenler için Trakya’dan Getir keçiboynuzu pekmezini aynı doğallığıyla uygun fiyata sizlere sunuyor.

Pekmez Çeşitleri İçin: https://www.trakyadangetir.com/Arama?1&kelime=pekmez

 

 

Keçiboynuzu Pekmezinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

 

Keçiboynuzu pekmezi içinde barındırdığı kalsiyum ve demir sayesinde birçok hastalığın vücuda girişini önler ve hastalıklara karşı korur. İçerisindeki güçlü antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Antioksidan bakımından zengin, yüksek vitamin ve mineral kaynağı olan keçiboynuzu pekmezi geçmişten beri soğuk algınlığı tedavisinde de yaygın olarak kullanılmıştır. Bu özelliği bakımından güçlü bir antibiyotik özelliği taşır, kalp ve damar sağlığı üzerinde etkilidir. Şiddetli öksürüklerin, astım ve bronşit gibi hastalıların tedavisinde de destekleyici rol oynar. İçindeki yüksek lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesine ve kilo vermeye de katkı sağlar. Diğer pekmezler gibi keçiboynuzu pekmezi de yüksek enerji verir. İçerdiği kalsiyum sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekler. 

 

 

 

Keçiboynuzu Pekmezinin Cilde Faydaları Nelerdir?

 

Besin değerleri açısından oldukça zengin olan keçiboynuzu pekmezinin sağlıkta olduğu kadar cilt üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor. K vitamini bakımından zengin olan keçiboynuzu pekmezi cilt hücrelerini yenilerken, cildin yaşlanmasını ve kırışıklık oluşumunu geciktirir. Cilde sağlıklı, ışıltılı bir parlaklık verir. Antioksidan içeren besinler cildin elastisitesini korur. Keçiboynuzu pekmezi de içerdiği güçlü antioksidan sayesinde bunu destekler. Aynı zamanda cilt alerjilerini ve deri hastalıklarını önlemede çok büyük öneme sahiptir.

 

 

Keçiboynuzu Pekmezinin Ek Faydaları Nelerdir?

 

Yüksek lif içeren vitamin ve mineral deposu keçiboynuzu pekmezinin sağlıktan cilde kadar birçok faydası var. Elbette hepsi bunlarla sınırlı değil. Doğanın bize bir armağanı olan keçiboynuzunun tüketimi oldukça eskilere dayanır. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı korumada doğal bir yöntem olarak geçmişte uzun yıllar boyunca kullanılmıştır. Günümüzde de bu anlamda yaygın olarak kullanılır. Antiseptik özelliği bakımından iltihap tedavisinde de yaygın olarak kullanılır. Uykusuzluk problemlerinde, uyku düzenini kurmada yardımcı olur. 

 

 

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilmelidir?

 

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz keçiboynuzu pekmezi güne başlarken kullanabileceğiniz harika bir seçenek olabilir. Keçiboynuzu pekmezi sabah kahvaltılarınıza eşlik edebilecek güçlü bir enerji deposudur. Kahvaltılarda 1-2 kaşık tüketerek günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Sabahları keçiboynuzu pekmezi tükettiğiniz günlerde daha zinde ve enerjik olduğunuzu fark etmek zor olmayacaktır. Aynı zamanda keçiboynuzu pekmezini ılık su veya süt ile karıştırıp tüketebilirsiniz.  Sade şekilde tüketmenin yanı sıra kek ve kurabiyelerinizi tatlandırmada, salata soslarınızda da kullanabilirsiniz. Saydığımız birçok özelliğin yanında her besinin olduğu gibi keçiboynuzu pekmezinin de aşırı kullanımı sakıncalıdır.

 

 

Keçiboynuzu Pekmezinin Besin Değeri Nedir?

 

İçerdiği özellikler bakımından adeta bir sağlık bombası olan keçiboynuzu pekmezinin besin değerleri de oldukça merak edilen bir konu. Yüksek vitamin ve mineral kaynağı olan bu besin kalsiyum, çinko, fosfor bakımından da oldukça zengin. İçerdiği kalori değerlerine baktığımızda 100 gr keçiboynuzu pekmezinin 270 kalori olduğu görürüz. Ayrıca yine 100 gr keçiboynuzu pekmezi 1.3 g protein, 1.0 g lif içerir. Kalsiyum açısından zengin olan keçiboynuzu pekmezinin 100 gr’ında 62.0 mg kalsiyum bulunur. Keçiboynuzu pekmezi içerdiği besin değerleri ile demir emilimini arttırır. 


 
Etiketler: keçiboynuzu, keçiboynuzu pekmezi, pekmez çeşitleri, keçiboynuzu pekmez faydaları, pekmez faydaları
Mayıs 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR