Kırklareli Peynir Çeşitleri ve Özellikleri

Kırklareli Peynir Çeşitleri ve Özellikleri

Kırklareli Peynir Çeşitleri

Trakya, sahip olduğu doğal yapı ve çok kültürlü oluşuyla her konuda olduğu gibi mutfakta da oldukça zengin içeriklere sahiptir. Kırklareli Trakya’nın en hayvancılık ve tarım için en uygun coğrafyaya sahip bölgesidir. Bundan dolayı Trakya’nın Türk mutfağına sunduğu birçok lezzetin de anavatanı Kırklareli’dir. Bu lezzetlerin başını da hiç şüphesiz Kırklareli peynir çeşitleri çekmektedir.

Kahvaltıların, salataların ve birçok yemeğin vazgeçilmezi olan peynirin mutfağımızdaki yeri son derece önemlidir. Her yöreye ait çeşitleri olan peynirler farklı yapılış şekillerine, kıvamlarına ve görünümlerine göre isimlendirilmiştir. 

Kırklareli peynir çeşitleri de sahip oldukları görünüme, kıvama ve yapılış şekline göre farklı isimlerle anılmaktadır.


Kırklareli Peynir Çeşitleri ve Özellikleri

Kırklareli peynir çeşitleri kendi içlerinde farklılaşmaktadır. Kıvamına ve yapılış şekillerine göre ayrışan Kırklareli peynir çeşitleri; paçal peynir, inek peyniri, keçi peyniri ve sert inek peyniri olarak adlandırılmaktadır.

  • Paçal peyniri koyun, inek ve keçi sütünün karıştırılarak yapıldığı bir peynir çeşididir. Trakya bölgesinde üretilen bu peynirin en büyük özelliği de yine bu üç hayvan türünün sütünden yapılmasıdır.
  • Keçi peyniri, tamamen keçi sütünden yapılan peynir türüdür. Ülkemizin pek çok yerinde üretilen keçi peynirlerden farklı olarak Kırklareli keçi peyniri, yöreye özgü hayvanların sütünden üretilmektedir. Bu hayvanlar Trakya’nın geniş ovalarında doğal otlar ve yemlerle beslenmektedir.
  • Trakya’nın Ergene, Meriç, Arda ve Tunca akarsularının arasında kalan kendine has bitki örtüsüne sahip olan alanda beslenen ineklerin sütünden oluşturulan inek peyniri de Kırklareli peynir çeşitleri arasından öne çıkmaktadır. Yöreye ait otlarla ve kekikle beslenen hayvanların sütü de onların beslendiği gibi doğal, katkısız ve sağlıklıdır.
  • Kırklareli peynir çeşitleri için ortak nokta her birinin üretiminde sadece tuz, su ve maya kullanılmasıdır. Peynir yaparken kullanılan sütün tamamı bu özel ovalarda doğal beslenen hayvanlardan alınmaktadır.

Kırklareli peynir çeşitlerini en doğal ve en lezzetli şekilde bulabileceğiniz yegane adres Trakya’dan Getir olarak öne çıkmaktadır. Doğal üretimler ve kalite standartlarına uygun Kırklareli peynir çeşitleri için https://www.trakyadangetir.com web sitesini ziyaret edebilir ve hemen alışverişe başlayabilirsiniz.

Etiketler: Kırklareli, Kırklareli peynir, peynir, trakya, Trakya
Ocak 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR