Sertifikalı Organik Ürünler

Sertifikalı Organik Ürünler

Sertifikalı Organik Ürünler

Organik kelimesi ekolojik olan anlamına gelmektedir. Peki bu kelime hayatlarımıza nasıl girdi, biz zaten organik ürün tüketmiyor muyduk? Artık günümüz dünyasında endüstrilerin giderek büyümesi ile yiyeceklerimize kimyasalların karışmaya başladı. Ayrıca doğal, katkısız, saf gibi söylemler bulunan her ürünün de organik olduğu söylenemez. Tüm yapılan işlemler bir kontrol bütününde olmalı ve bilimsel sertifikalarla desteklenmelidir. Bu içeriğimizde genel olarak organik ürünlerin önemi ve faydalarının yanı sıra derinlemesine bir inceleme de sunuyoruz. Keyifli okumalar dileriz.

 

Organik Sertifikalı Ürünler İçin Tıklayın! 

 

Organik Ürün Tüketmenin Önemi

“Artık sebze meyvelerin eski tadı yok” cümlesini daha önce kim bilir kaç defa duydunuz. Sadece tat ve koku olarak eskiye özlem duymak bir yere, artık sağlığımız için de bu ürünler tehlike arz etmektedirler. Daha fazla üretim yapmak için kullanılan kimyasalların ve hormon takviyelerinin artık sofralarımıza kadar geldiğini hepimiz bilmekteyiz. Organik ürün tüketmenin önemi de aslında en başta karnımızı doyururken sağlığımızı da korumamız gerektiğidir. Özellikle büyük şehirde yaşayan insanlar için organik ürünlerin önemi giderek artmaktadır. Doğadan işlem görmeden gelen ve faydalarını kaybetmeyen bu ürünler size hem sağlığınızın anahtarını sunuyor hem de tadına doyum olmayan yiyecekler tüketmenizi sağlamaktadır.

 

Organik Ürün Tüketmenin Faydaları

Organik ürünler tüketmenin öncelikle en önemli faydası katkı maddesi ve ya tarım ilaçları barındırmamasıdır. Bu sayede kimyasal içermeyen tamamen doğal ürünler tüketip sağlıklı kalmanız mümkün hale gelir. Özellikle çocuklarımız için kimyasal kullanılmış ürünler gelişmekte olan bedenlerine zarar verebilmektedir. Araştırmaların ışığında bu organik ürünlerin ayrıca tamamen besin değerlerini korumaktadır. Bu da ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri katkısız şekilde almamızı sağlar. 

Bunlarla birlikte organik ürünler daha taze ve lezzetlidir. Sertifika sahibi organik ürün aldığınızda güvenliği konusunda da şüphe duymazsınız. Ayrıca katkı maddesi içermemeleri nedeniyle yağ oluşumunu ve kilo almayı da engellediğini bilinmektedir.

 

Organik Zeytinyağı ve Faydaları

Zeytinyağının sofralarımıza kattığı lezzet ve getirdiği faydalar ile ömür uzatan bir ürün olduğu tartışılmazdır. Zeytin türleri değişiklik gösterdiği için iklime, bölgeye ve toprağa göre tadında da farklılıklar olabilmektedir.

Bu şifa dolu ürünün faydalarına gelirsek öncelikle çağlar boyunca organik zeytinyağı sağlıklı olmak ve hastalıkları tedavi etmekle ilişkilendirilmiştir. Kanserlerin engellenmesi, kalp sorunları, sindirim sorunları ve yüksek kolestrol rahatsızlığına yardımcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye de faydası bulunmaktadır. Antioksidan içeren yapısıyla da cilt üzerinde olumlu etkiler yapıp yaşlandırmayı geciktirmektedir. Bunların dışında besin değerleri ile de pek çok fayda sağladığını belirtmeliyiz.

 

 

Organik Un ve Faydaları

Üretimi sırasında zararlı olabilecek tüm işlemlerden kaçınılarak hazırlanan organik unlar, öncelikle sizlere doğal bir tüketim sunmaktadır. Öncelikle organik unun besin değerleri market unlarına göre daha yüksektir. Aynı zamanda insanların aklına organik un denildiğinde tam buğday unu gelebilmektedir. Fakat aslında unların pek çok çeşidi ve buna göre faydaları bulunmaktadır. Mısır unu, gluten içermediği gibi demir ve çinko açısından zengindir. Nohut unu oldukça besleyicidir. Kırmızı mercimek unu özellikle cilde iyi gelmektedir. Karabuğday unu içerdiği yüksek B vitamini ve lif değerleriyle ön plana çıkar. Tam buğday unu çok amaçlı kullanılabilir ve içerdiği lifler açısından zengindir. Son olarak Arpa unu düşük yağ içermesiyle az kolesterollü bir yapıdadır.

 

 

Organik Bakliyatlar ve Faydaları

Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan bakliyat grubu pek çok farklı fayda sağlayan ürünleri barındırır. Sağlığımız için önemli olan bakliyatları günümüz koşullarında organik haliyle bulmak gerekmektedir. 

Öncelikle günde bir öğününüzde bakliyat tüketirseniz gerekli demir, potasyum ve diğer vitaminleri almış olursunuz. Düşük kolestrol ile düzenli tüketip aynı zamanda kan şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olabilirsiniz. İçerdiği sodyum ile böbrek hastalıklarına da iyi gelebilmektedir. Ayrıca düşük yağ ve az kalori içerikleriyle diyet yaparken de rahatlıkla tüketmenizi sağlar. Tam bir protein kaynağı olmasının yanı sıra lif kaynağı olmasıyla da sindirim ve boşaltım sistemimizi düzenlemektedir. Bunlarla birlikte organik ürünler içerdikleri tüm vitamin ve minerallerle hücreleri besler size de severek tüketmek kalır.


 
Etiketler: sertfikalı ürünler, sertifikalı organik ürünler, organik ürün, zeytinyağı, un, organik gıda, organik bakliyat
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR