Tuzsuz Peynir Çeşitleri

Tuzsuz Peynir Çeşitleri

Tuzsuz Peynir Çeşitleri 

Kahvaltı denilince aklımıza çay, zeytin, reçel, yumurta, domates ve tabii ki sofranın vazgeçilmezi peynir gelir. Sayısı sayamayacak kadar çok olan ve her yöreye özgü yapılışı ile farklılık gösteren peynir türleri mutlaka hepimizin kahvaltı sofrasını süsler. Bazılarımız tuz oranı yüksek peynirleri tüketmeyi tercih ederken bazılarımız ise tuzsuz peynirleri tüketmeyi tercih eder. Tuzsuz peynirler perhiz peynirleri olarakta bilinirler ve sağlık açısından oldukça faydalıdırlar diyebiliriz. Genellikle tuza hassasiyeti olan kişiler gönül rahatlığı ile tuzsuz ve süt oranı yüksek peynirleri tercih edebilirler. 

Tuzsuz peynirlerin de kendi içerisinde pek çok çeşidi vardır.  Peynir yapılırken ortaya çıkan peynirin suyunun ısıtılarak katılaşması ve hemen ardından bu katılaşmış pıhtıların bez ile süzülmesinden Lor Peyniri yapılır. Lor peyniri genellikle kaşar peynirinden çıkan su ile üretilen tuzsuz bir peynir çeşididir.

Süt, şirden maya ve kaya tuzundan imal edilen bir diğer tuzsuz peynir ise Tuzsuz Dil Peyniridir. Dil peynirinin sayılı lifli peynirler arasında yer aldığını göz önünde bulundurmak önemlidir. Ortalama 10 litre süt kullanılarak bir kiloya yakın tuzsuz dil peyniri üretilebilir.

Lor ve Tuzsuz Dil Peynirin yanı sıra Tel (Çeçil peyniri) Peynir, Diyarbakır Örgü Peyniri, Edremit Sepet Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, Tuzsuz Manyos Loru da tuzsuz peynirler arasında yer almakta ve tuzsuz peyniri severek tüketenler tarafından tercih edilmektedirler.

Tuzsuz Peynirin Faydaları

Tüm peynirler gibi tuzsuz peynirlerin tüketimi de sağlık açısından büyük faydalar sağlamaktadır. Tercih edilen tuzsuz peynirler ise mineral ve vitamin barındırdığı için bağışıklık sistemini güçlendirir. Diğer süt ürünleri gibi kalsiyum bazlı bir yiyecek olduğu için kemik gelişimine etkisi olumlu yönde olur. 

  • A, C, D, E ve K vitaminleri içerir. 
  • Saçların yapısını düzeltir ve güçlendirir.
  • Enerji verir ve tabii ki yüksek oranda kalsiyum içerir.
  • Kötü huylu tümörlerin gelişim ve çoğalmasını önler.
  • Kalp ve damar hastaları, kilo vermek isteyenler ve perhiz yapan kişiler tuzsuz peynirleri tercih edebilirler.

Tuzsuz Peynir Nerede Satılır?

Tuzsuz peynirler çeşitlerine göre her yörede farklı şekilde yapılmaktadır. Seçeceğiniz peyniri çeşidini Trakyadangetir.com üzerinden hemen satın alabilir, diğer ürün çeşitlerine kolaylıkla ulaşabilir ve siparişinizi bir tıkla kolayca oluşturabilirsiniz.



 
Etiketler: tuzsuz peynir, peynir, lor peyniri, dil peyniri
Ocak 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR