Üzüm Pekmezi Faydaları

Üzüm Pekmezi Faydaları

ÜZÜM PEKMEZİ FAYDALARI

 

Vitamin ve mineral bakımından zengin, yüksek enerji kaynağı üzüm pekmezinin sağlık açısından birçok olumlu faydası bulunuyor. Özellikle sabah kahvaltılarınıza eşlik edebilecek, gün boyu ihtiyaç duyacağınız enerjiyi ve vitaminleri karşılayacak harika bir besindir. Vücuttaki kan yapıcı hücrelerin artmasında etkilidir. İştah açıcı özelliği sayesinde gelişim çağındaki çocukların kullanması, onların gelişimi için oldukça büyük öneme sahiptir ve uzmanlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilir. Düzenli tüketimde bağırsaklara ve mideye olumlu etki gösterir. Üzüm pekmezinin kalp rahatsızlıklarından koruduğu ve kanser riskini azalttığı da bilinen faydaları arasında yer alıyor. 

 

Üzüm Pekmezi İçin Tıklayınız!

 

Üzüm Pekmezi Nasıl Yapılır?

 

İçerdiği yüksek besin değerleriyle özellikle kahvaltılarınıza eşlik edebilecek üzüm pekmezini, mevsiminde yetişmiş taze üzümlerle hazırlayabilirsiniz. Adeta bir sağlık ve şifa kaynağı olan üzüm pekmezini  hazırlamak da oldukça basit. İyice yıkanan üzümler bez bir torbaya sarılarak suyu sıkılır. Çıkan bu suyun uzun bir süre kaynayarak kıvam alması sağlanır. 1 gün dinlendirilen pekmez uygun bir kaba alınarak yemeye hazır hale gelir. Tıpkı evinizde hazırladığınız doğallıkta üzüm pekmezi yemek istiyorsanız Trakya’dan Getir’e göz atabilirsiniz. 

 

Üzüm Pekmezinin Sağlığa Faydaları Nelerdir? 

 

Üzüm pekmezi yüksek enerji sağlayan besinler arasında yer alıyor. Sabahları tüketeceğiniz üzüm pekmezinin verdiği enerjiyi gün boyu hissetmeniz mümkün. Sağlık açısından birçok olumlu özelliği bulunan üzüm pekmezinin hamilelerin ve çocukların kullanması uzmanlar tarafından da tavsiye edilir. Özellikle hamilelik döneminde tüketilmesinin bebek gelişimi için de olumlu etkisi vardır.  Vücuttaki kan dolaşımını arttırıcı ve kan yapıcı özelliği bulunan üzüm pekmezinin iştah açıcı özelliği düzenli kullanımda etkisini gösterecektir. Vücudunuz için gerekli vitamin ve mineralleri almanıza kas ve kemiklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Üzüm pekmezinin adet sancılarına iyi gelen özelliği de vardır. Faydaları saymakla bitmeyecek üzüm pekmezi, solunum yolları hastalıklarına iyi gelir ve vücut direncini arttırır. Aynı zamanda vücutta oluşan yaraların hızlı iyileşmesini destekler.

 

 

Üzüm Pekmezinin Cilde Faydaları Nelerdir?

 

Sağlık açısından birçok faydası olan üzüm pekmezi cilt sağlığı üzerinde de oldukça önemli yere sahiptir. Özellikle yaz dönemlerinde çok güneşe maruz kalındığında cilt üzerinde oluşan lekelerin tedavisinde kullanılır. İçerdiği vitamin ve mineraller cildin ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olur, lekelerin giderilmesini sağlar. Üzüm pekmezi cildin tazelenmesinde ve korunmasında etkin rol oynar. Kış dönemlerinde tüketilmesi, bu dönemde artan kuruluk hissini giderir. Yani her mevsim farklı faydası bulunan bu besini yaz kış demeden tüketebilirsiniz.  Mineral ve vitamin bakımından zengin olan üzüm pekmezi cildi erken yaşlanmaya ve kırışıklık oluşumuna karşı korur. Fazla sebum üretimi ve sivilce oluşumuna karşı cildi korur. Özellikle ergenlik döneminde artan sivilcelerde de fazlasıyla etkilidir.

 

 

Üzüm Pekmezinin Ek Faydaları Nelerdir?

 

Üzüm pekmezi içerdiği besin değerleri bakımından sağlıktan cilde birçok alanda fayda sağlayan bir besin. Elbette faydaları sadece bunlarla sınırlı değil. İçerdiği kalsiyum, potasyum ve demir, kemik ve saç sağlığı üzerinde olumlu etki bırakır. Düzenli tüketildiğinde cilt üzerinde de oldukça etkili olan üzüm pekmezi yaraların iyileşmesine de yardımcı olur. Sinir sistemi işleyişini korur, özellikle çocuklarda zeka gelişimini destekler. 

 

 

 

Üzüm Pekmezi Besin Değeri Nedir?

 

Üzüm pekmezi, insan vücudu için gerekli olan potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir açısından oldukça zengindir. Vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin olan üzüm pekmezinin 1 yemek kaşığında 1.2 mg C vitamini, 2.28 mg A vitamini bulunur. Yine 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi 0.13 gr protein ve 0.03 gr lif içerir. 

 

Üzüm Pekmezi Bebeklere Ne Zaman Verilir?

Hamilelikte bebek gelişimi için önemli bir besin olan üzüm pekmezi bebeklere ne zaman verilmelidir, sorusu yeni anne olmuş anneler tarafından oldukça merak edilen bir konudur. Mide ve bağırsaklar üzerinde etkili olan üzüm pekmezi, anne sütünden sonra aminoasit dengesi en iyi olan besinlerden biridir. Peki bebeklere üzüm pekmezi ne zaman verilir? Uzmanlara göre bebeğinizin 6. ayından itibaren pekmezi öğünlerine dahil edebilirsiniz. Kan yapıcı ve besleyici özelliği olan üzüm pekmezini günde 2 çay kaşığını geçmeyecek şekilde bebeğinize verebilirsiniz. Yine de üzüm pekmezini yeni doğmuş bebeğinize verirken doktorunuza danışarak vermenizi öneririz. 


 
Etiketler: üzüm, üzüm pekmezi, pekmez, pekmez çeşitleri
Nisan 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR